Skip to content Skip to footer

E-Ticaret Sitesi Tasarımı

E-ticaret sitesi tasarımı, en özet ifadeyle internet üzerinden mal ya da hizmet satışı yapılan bir platformun görsel yapısı olarak tanımlanabilir. Söz konusu yapı; estetik kaygılar güdülerek, kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak ve satış yapan markanın imajına uygun şekilde kurulmalıdır. Aksi hâlde site üzerinden yapılan satışların istenilen seviyeye ulaşması güçleşir.

E-ticaret sitesi tasarımı, pek çok farklı ögenin birleşmesiyle oluşur. Genel düzen, renk paleti, görseller, grafikler, yazı tipleri ve metinler, bu tür sistemlerin  temel unsurları olarak sayılabilir. Bu detayların belli bir ahenk ve dizayn fikri doğrultusunda bir araya getirilmesi, o sitenin ne kadar şık ve kullanışlı olduğunu belirler.

Tüm bunlar ışığında söyleyebiliriz ki tasarım, internet sitelerinde kullanıcıyı etkileyen ilk unsurdurPlatforma giren kişi, ürünlerin detaylarıyla ilgilenmeye başlamadan önce tasarımla karşılaşır. Hâl böyleyken fiziksel mağazalarda dekorasyonun yarattığı olumlu ilk etkiyi dijital ortama taşımak isteyen e-ticaret şirketleri, internet sitelerinin görselliğine dikkatle eğilmelidir.

E-ticaret sitesi tasarımı, bu konunun uzmanları tarafından profesyonel şekilde yapılmalıdır. Çünkü ihtiyacınız olan görsel dili ve teknik özellikleri, ancak bu yolla bir araya getirebilirsiniz. Sağladığı altyapı hizmetleriyle internetten satış yapmaya yönelik tüm ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayan Soft Media, size paket içeriklerinde bulunan hazır dizaynlar arasından seçim yapma imkânı sunar. Ayrıca Soft Media hizmetiyle tamamen markanıza özel bir tasarım yaptırma şansınız da bulunur.

Sadelikten Şaşmayın

Online alışveriş müşterileri için hız ve pratiklik en temel ihtiyaçlardandır. E-ticaret sitesi kurmak için bu şartlara dikkat etmelisiniz ki hedeflediğiniz trafiğe ulaşabilin. E-ticaret sitelerinde müşterilerin alışverişi başarıyla tamamlamamasına sebep olan faktörlerden biri de sitenin çok renkli, dikkat dağıtıcı ve güven algısından yoksun bir tasarıma sahip olmasıdır. Bu nedenle site mümkün olduğunca sade olmalıdır.

Ana Sayfa Tasarımı

Müşteriyle ilk temasın kurulduğu alan olan ve adeta bir vitrin görevi üstlenen ana sayfa, olumlu bir izlenim bırakması bakımından önemlidir. Bu kısım sade olduğu kadar ürün ve kampanyalara da ilgi çekici şekilde yer vermelidir. Böylece kullanıcılar, kampanya ya da ürünlerinizi merak edecek ve ilgi sayfaları tıklayacaktır. Geniş e-ticaret piyasası ve yüksek rekabet ortamı olduğu için tasarımda fark yaratmaya  yarar.

Ödeme Sayfalarına Dikkat

10 müşteriden 3 ya da 4’ü, bütün sipariş aşamalarını tamamlamalarına rağmen ödeme sayfasına geldiklerinde işlemden vazgeçerler. Bunda ödeme sistemlerinin yetersizliği kadar ödeme sayfasının karmaşıklığı da etkin rol oynar. Bu sepet terk oranını düşük tutmak için sipariş verme aşamasında olduğu gibi ödeme aşamasında da müşteriyi işlemi tamamlamaya odaklamak gereklidir. 

Arama Çubuğu

Ürün kategorilerini dikkatle oluşturmak kadar arama seçeneği sunmak da tasarımın olmazsa olmazlarındandır. Kolay ulaşılabilir ve isteğe göre filtrelenebilir bir arama çubuğuna e-ticaret sitesi tasarımında yer vermek, ayrıca arama sonuçlarını düzenli ve aramanın tam karşılığı olacak şekilde listelemek de potansiyel müşterinin gerçek müşteriye dönüştürülmesine yardımcı olacaktır. 

Ürün Yerleştirme

Bir e-ticaret sitesi kurmaktaki asıl amaç ürün ya da hizmetlerin satılmasını sağlamak olduğu için siteye ürün yerleştirirken birçok ayrıntıya yer verilmelidir. Ürünün birkaç farklı açıdan görselini yerleştirmek, ürün ile ilgili bilgileri ve teknik özellikleri sunmak, detaylar için bir alan oluşturup içini müşteriyi tatmin edecek şekilde doldurmak, ürün fiyatı ve teslimat seçeneklerinin tek seferde görülmesini sağlamak, sayfa tasarımında dikkat edilmesi gereken kurallardandır.

Sayfa Yüklenme Hızı

Zaman ilerledikçe internet kullanıcıları daha da sabırsızlaşıyor. Birkaç sene önce neredeyse yarım dakika olan site bekleme süresi günümüzde birkaç saniyeye inmiş durumda. Bu nedenle bir e-ticaret sitesinin internet bağlantı sorunları, ana sayfasında ağır görsel, banner ya da reklamlar yüklü olması nedeniyle yavaş yüklenmesi, müşterinin sabırsızlanmasına ve siteyi terk etmesine yol açabilir. 

İnternet aracılığı ile online ticaret yapılmasına olanak tanıyan web siteleridir. Son dönemlerde yaygın olan E-Ticaret , hem karlı hem de dijital alanda olması kitleye kolay erişilebilir olması açısından avantajlıdır.

Öncelikle satış yapılabilmesi için kullanıcı dostu tasarıma sahip olmalıdır. Fiziksel bir mağaza görünümü ve özellik çeşitliliğine sahip olması gerekmektedir. Bu da tasarımın önemli olduğu anlamına gelmektedir.

İletişime Geçin

+90 507 505 36 85

softsosyalmedya@gmail.com
Copyright 2022 Soft Media