Skip to content Skip to footer

Kurumsal Kimlik Tasarımı

Günümüz iş dünyasında, kurumlar için en önemli çalışmaların başında özgün bir kimlik oluşturulabilmeleri geliyor.

Kurumsal kimlik, firmanızın değerlerinin, politikalarının, ürünlerinin, hizmet anlayışının vb. tüm önemli özelliklerinin bir ifadesidir. Kurumsal kimliği güçlü olan şirketler, piyasada da başarılı olabilmektedir.

Logo Tasarımı
Logo ve Kartvizit
Logo ve Kurumsal Kimlik

Firmanızın; çalışanlarınızdan müşterilerinize, rakiplerinizden ortaklarınıza kadar içeriden ve dışarıdan nasıl görüldüğü ve algılandığı kurumsal kimliğinize bağlıdır.

Görsel ögelerle sabitlenen, sınırları belirlenmiş ve değişmez bir niteliği bulunan kurumsal kimliğin hazırlık aşaması ve daha sonra da bu kimliğin herkesçe kabul edilir hale getirilmesi profesyonel bir süreçtir.

Firmanızın logosundan kurumsal renklerinize, ürün ambalajlarınızdan binalarınızın iç ve dış tasarımlarına, tabelalarınızdan reklamlarınıza, antetli kağıtlarınızdan kartvizitlerinize kadar akla gelebilecek her türlü imaja yönelik çalışma kurumsal kimliğin bir parçasıdır.

Soft Media olarak kurumsal kimlik çalışmalarınızın her aşamasında profesyonel hizmet vermekteyiz.

Kurumsal kimlik çalışması sürecinde ilk olarak sizinle bir araya gelerek; nasıl bir vizyon ve misyonla çalıştığınızı, hedeflerinizi, kurumsal değerlerinizi belirliyor ve bu doğrultuda ne istediğinizi net çerçeveleri ile belirliyoruz.

Ardından uzman ekibimiz ile birlikte kurumsal kimlik tasarımı aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada kurumunuzun kalıcı imajını ve imzasını yarattığımızın bilincinde olarak, talepleriniz doğrultusunda tasarımlarınızı oluşturuyoruz.

Dijital ortamda hazırlanan tasarımlar revize edilip onaylandıktan sonra basım adımına geçiliyor.

Tasarımlarınız basıldıktan sonra ise hedef kitlenize odaklanıyoruz. Bu tasarımların doğru kanallarla yaygınlaştırılması ve tanınması noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Neden Kurumsal Kimliğe İhtiyacınız Var?

Marka Kişiliği

Bir kurumsal kimlik, markanızın değerlerinin ve “kişiliğinin” görsel temsilidir. Kimlik tasarımı temel olarak markanızın tonunu belirler ve kitlenizdeki belirli duyguları uyandırmak için kullanılır. Marka kimliğiniz, şirketinizin genel mesajını iletmek ve iş hedeflerinizi tanıtmak için tasarlanmalıdır.

Farklı Tasarım

Kurumsal kimliğiniz, sektörünüzde ayırt edilmenize ve markanızın doğru bir şekilde konumlandırılmasına yardımcı olur. Profesyonel bir ekip tarafından tasarlanan kreatif bir kurumsal kimlik tasarımı, pazarınızdaki potansiyel müşterilerin dikkatini çekmenize yardımcı olacaktır.

Tutarlı Mesaj

Kurumsal imajınızı geliştirmek istiyorsanız, tüm kurumsal kimlik materyallerinizde tutarlı bir mesaj oluşturmanız gerekir. Her parça, aynı temel stillere ve tasarım öğelerine sahip olmalı ve uyumlu bir kurumsal kimlik kiti oluşturmalıdır.

Farkındalık Yaratmak

Kurumsal kimlik kiti oluşturmak, markanızın bilinirliğini artırmaya yardımcı olan tüm pazarlama materyallerinizin ön planda olmasını sağlar. Markanızın pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirdiğiniz tüm fuar ve etkinliklerde, hedef kitlenizle daha fazla temas kurabilir ve daha akılda kalıcı olabilirsiniz.

Marka Sadakati

Etkin bir kurumsal kimlik, hedef kitleniz ile aranızda bir bağlantı kurmanızı sağladığı için müşteri sadakati ve markanıza güven duyulmasına yardımcı olur.

Markanın ismi ile başlayan kurumsal kimliğin logo , kartvizit ve sloganlarla desteklenmesidir. Tasarım yapılırken markaya hitap eden renk ve ögeler kullanılmalıdır.

Çalışmanın farklılığı , Çalışmanın firma kimliği ile alaka düzeyi , çalışma materyallerinin birbiri ile tutarlılığı önemli olmaktadır. Bu kriterlerin bir araya gelmesi ile firmaya duyulan saygınlığı da arttırmaktadır.

İletişime Geçin

+90 507 505 36 85

softsosyalmedya@gmail.com
Copyright 2022 Soft Media