Skip to content Skip to footer

Basın Danışmanlığı

Basın danışmanlığı halkla ilişkilerin en temel alanlarından birisidir. Bunun temel nedeni de iletişimin doğru kurgulanmasının PR alanında çok önemli olmasıdır. PR ya da halka ilişkiler kavramını oluşturan 4 temel model vardır. Bu modeller kurulan ilişkinin yönüne, kapsamına ve şekline göre ayrışmıştır. 

 

Basın bülteni servisi halkla ilişkilerin tek yönlü iletişim modeli olarak tanımlanır. Bu tanıma göre basın bülteni servisi tek yönlü bir iletişim açısından güçlüdür. Söz konusu iletişimde  kitlenin ilgili haberi, duyuruyu ya da gelişmeyi ikna edici bir şekilde öğrenmesi sağlanır. Bu nedenle de basın bülteni servisi mutlaka basın danışmanlığı hizmeti ile birlikte sunulmalıdır.

Basın danışmanlığı hizmeti sadece haber servisi yapmakla sınırlı değildir. Haberin hedef kitleye uygunluğu da basın danışmanlığının konusudur. Dili, anlatımı ve vurucu noktaları kitleye göre belirlenmiş bir haber servisi beklenenden çok daha yüksek geri dönüşler getirecektir.

Basın Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Basın danışmanlığı çok yönlü bir hizmettir. Kriz yönetiminden, marka bilinirliği yaratmaya; halkla ilişkilerden marka değeri yükseltmeye kadar pek çok farklı unsur açısından önemli hizmetler bütünü olarak tanımlanabilir. Bu nedenle basın danışmanlığını sadece haber servisi yapmaya indirgememek gerekir. Bir basın danışmanı sadece haber değeri olan gelişmelerin servisinden sorumlu değildir. Olayların haber değeri taşıyacak şekilde değerlendirilmesi de basın danışmanlığı kapsamında yapılmalıdır. Bakış açısının bu odakta olması hem halkla ilişkiler hem de marka değeri olan tüm işler için önemlidir. Haber siteleri ya da haber portalları için haber servisi sadece önemli ve dikkat çekici olaylar için olsa da bir basın danışmanlığı hizmeti olayları dikkat çekici şekilde nasıl sunmak gerektiğinin belirlenmesinden, sunulmasına ve servis edilmesine kadar geçen tüm süreci kapsar.

Basın Bülteni Servisi Nedir?

Basın bülteni servisi kapsamında öncelikli olarak haber değeri olan ya da haber değeri taşıma potansiyeli bulunan konuların belirlenmesi önceliklidir. Eğer haber değeri oluşturulmazsa ortaya çıkan bültenin ya da haberlerin doğru kaynaklarda yayınlanması mümkün olmaz. Soft Media olarak haber ajanslarının beklentilerini karşılayacak düzeyde içeriklerin oluşturulmasını sağlayarak her marka için özel olarak hazırladığımız basın danışmanlığı stratejisi kapsamında ortaya çıkan içeriklerin Türkiye’nin en popüler yayın organlarında çıkmasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra kendi haber ajansımız olan Bilim ve Sağlık Haber Ajansı üzerinden de içeriklerin yaygınlaştırılmasına destek veriyoruz. Türkiye’nin popüler basın bülteni servis platformlarından birisi olan Basın Odam üzerinden de haber ve basın bülteni servisi yapılarak geniş bir kitleye ulaşmak mümkün oluyor.

Basın Danışmanlığı Kapsamında Alacağınız Hizmetler

Soft Media bünyesinde alacağınız basın danışmanlığı hizmeti 360 derece çözüm sunan içeriği ile size ve markanıza her zaman ihtiyacınız olandan fazlasını sunar. Bir basın danışmanlığı hizmeti içeriğinde içerik stratejisi kadar doğru zamanlama da büyük öneme sahiptir. Bu nedenle gündemin yakından takip edilmesi, hedef kitlenin döneme uygun olarak yaptığı aramaların incelenmesi ve bu aramalar doğrultusunda elde edilen veriler ışığında içerik oluşturulması basın danışmanlığının en temel hizmetleri arasında yer almaktadır. İçeriğin servis edilmesi ise planlanan tüm doğru adımların meyvesinin alınabilmesi için olabildiğince kapsamlı olarak yapılır.

İçerik servisinden sonra içeriğin yayınlandığı platformların takip edilmesi, hedef kitlenin tepkilerinin incelenmesi ve sürecin tam anlamıyla raporlanması da basın danışmanlığı kapsamında verilmesi gereken hizmetler arasında yer almaktadır. Doğru raporlama ve analiz sürecinin sonunda elde edilen verilen bir sonraki adımın nasıl atılacağı konusunda yol gösterici olarak kullanılıyor. Bu da sürecin uzun vadeli planlamasında ve etkisinin doğru yönlendirilmesinde büyük bir katma değer sağlar.

Kişilerin ya da firmaların kamu nezdinde doğru imajın basın aracılığı ile oluşturulması anlamına gelmektedir.

Firmanın ya da kişinin basındaki temsilciliğini , basın bağlantılarını sağlamaktadır. Medya danışmanları basın bülteni hazırlar, medya-kurum-kamu arasındaki iletişimi sağlamaktadır.

İletişime Geçin

+90 507 505 36 85

softsosyalmedya@gmail.com
Copyright 2022 Soft Media