Skip to content Skip to footer

Tanıtım Videosu

Tanıtım filmi ya da diğer bir yaygın adıyla kurumsal tanıtım filmi; bir kurum, bir e-ticaret web sitesi, kişi, işletme, ürün ya da hizmet hakkında kitleleri bilgilendirme hedefiyle üretilen bir iletişim yöntemidir.  Firmaların marka bilinirliğini artırmak için birçok iletişim aracı ve stratejisi kullandığı herkesçe bilinen bir gerçektir.  Tanınırlık oranını artırmak için birçok iletişim aracı ve stratejisi bulunmaktadır. Ancak kullanılan araç veya yöntem ne olursa olsun en yüksek verim ve yoğun etkileşim sağlayan iletişim yöntemlerinden birisi şüphesiz ki tanıtım filmidir. 

Senaryo

Çekim

Kurgu

Destek

Bugün tek başına güzel bir web sitesine sahip olmak sizleri hedef kitle karşısında avantajlı kılmıyor. Ancak ancak sadece yazı ve grafikler oluşan bir içerik pek çok müşteri için yeterli olmuyor. Hatta bazı ziyaretçiler için bu durum sıkıcı bile olabiliyor. Sıkıcılığı ortadan kaldırmak ve daha kaliteli işlere imza atmak adına videonun cezbedici yönünü kullanmak çok daha önemlidir.

Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır?

Tanıtım filmi, izleyenler üzerinde, görsel ve işitsel etkisi nedeniyle hafızalarda yer alır ve kolayca hatırlanır. Bir broşür okunurken algılama sadece göz ile yapılır. Ancak bir tanıtım filmi izlenirken hem gözümüzle görüntüleri algılarız hem de videoya uygun olarak ve kaliteli bir şekilde seslendirilmiş şekilde metnini duyarız. Bu nedenle pek çok kurumsal firma görsel tasarımlar yaptırmak yerine kurumsal tanıtım filmi tercihinde bulunarak yüksek standartları yakalamayı arzu eder.

Tanıtım Filmi Üretim Aşamaları

İyi bir tanıtım filmi  ya da kurumsal tanıtım filmi yapımına başlamadan önce tanıtım videosu içerisinde yer almasını istediğiniz bilgilerin, kullanılacak tekniklerin, ekipmanların kısacası akışı, kurgusu yapılmış bir tanıtım videosunun çalışma planına ihtiyacınız vardır. Bu planlamayı yapmak için alanında uzman bir ekip ile çalışmanız işinizi kolaylaştırır ama ön çalışma için aşağıda yer alan adımları izlemenizi tavsiye ederiz.

İşletmenizde ön plana çıkarmak istediğiniz yönlere karar verin. Diğer firmalardan sizi ayıran noktaları belirleyin. Filmi hazırlama talebi beraberinde iyi bir brief (ön bilgi) ile birlikte anlatmayı gerektirir. Brief önemlidir çünkü tanıtım filmin içeriğinin ne olacağı verilecek iyi bir briefle belirlenecektir. Biref konusunda zayıf kalan tanıtım filmlerinin içerik bağlamında da çok iyi bir noktada olmayacağı açıktır.

Zamanın bizler için olduğu kadar müşteriler için de değerli olduğu asla unutulmamalıdır bu sebepten ideal tanıtım filmi süresi 1dk ile 5 dk arasında olmalıdır. Süreler amaç ve hedef kitleye göre değişiklik gösterebilmektedir. Doğru ve akıcı anlatım, inandırıcılık ve samimiyet ya da özel pazarlama teknikleri içermesi gerekir.

Firmanın ihtiyaçları doğrultusunda yazılan senaryo, incelemelerden sonra son halini alır. Bir sonraki aşama çekim hazırlık aşamasıdır. Tanıtım filminin nasıl çekilmesi gerektiğine ve uygulanacak çekim tekniklerine ve ekipmanlara karar verilir.
Önemli olan tanıtım videosusayesinde müşterilerinizde doğru etkiyi yaratmaktır. Tanıtım videosu, firmanın sunum yüzüdür. Fakat amaca hizmet etmediği takdirde imajınızın zedelenmesine ve silinmesi uzun zaman alacak bir ize de neden olur. O yüzden tanıtım videosu ile sunum yapma kavramını en iyi şekilde birleştirmelisiniz.

Tanıtım filmi ya da diğer bir yaygın adıyla kurumsal tanıtım filmi; bir kurum, bir e-ticaret web sitesi, kişi, işletme, ürün ya da hizmet hakkında kitleleri bilgilendirme hedefiyle üretilen bir iletişim yöntemidir. 

Tanıtım filmlerinde çok büyük tesislerin ya da bölgelerin gösterilebilmesi için havadan çekim ekipmanlarına hatta helikoptere bile ihtiyaç duyulabilir. Bu aşamada firmalar kendi ekipmanları ile çekimleri gerçekleştirebileceği gibi aynı zamanda film ekipmanları kiralama hizmetleri sunan bir firmadan destek alarak çekimleri gerçekleştirmek de mümkündür.

İletişime Geçin

+90 507 505 36 85

softsosyalmedya@gmail.com
Copyright 2022 Soft Media