Skip to content Skip to footer

Ürün Tanıtımı

Ürün tanıtımı, genel kullanıcılar ve / veya işletmeler için yeni bir ürünün piyasaya sürüldüğü, piyasaya sürüldüğü veya yayınlandığı bir iş sürecidir.

Ürün tanıtım süreci esas olarak bir kuruluşun satış ve pazarlama bölümü tarafından yürütülür ve bir ürün son kullanıcıları veya müşterileri tarafından kullanılmaya tamamen yetkilendirilip test edildiğinde uygulanır. Teknoloji dünyasında, yeni bir ürünün piyasaya sürülmesi, özellikle ürün son teknoloji ürünü olduğunda çok fazla vızıltı yaratabilir. Pazarlamacılar genellikle ürünlerini satmaya yardımcı olmak için bu tür tüketici tepkileri üretmeye çalışırlar.Ürün tanıtımı, ürün lansmanı olarak da adlandırılabilir.

E-ticaret sitenize müşteri çekebilmek ve geri dönüşümlerinizi artırabilmek için ürün tanıtımı yapmanız bir hayli önemlidir. Yeni veya mevcut ürünleriniz için farklı dijital pazarlama çalışmalarından yararlanarak bu tanıtımları yaparak, yeni kitlelere ulaşabilir; mevcut takipçi ve hayran kitlenize ürünlerinizi göstererek, ürünlerinize bir talep oluşturabilirsiniz.

Satışları ve kârlılığı artırıcı çabalar içinde günümüzde en önemli araç reklamdır. Reklam, işletmenin ve üretilen mal ve hizmetlerin geniş kitlelere duyurulması, tanıtılması ve benimsetilmesi amacı ile girişilen satış çabalarıdır. Günümüzde çok etkili olan reklam, değişik şekillerde de ifade edilmektedir:

  • Bir işin, bir fikrin, bir ürün veya hizmetin para karşılığında, kitle iletişim araçlarının denetiminin kullanılmasıyla, önceden belirlenen hedef kitlede istenen yönde tutum ve davranış sağlama faaliyetleridir.
  • Bir ürünün veya hizmetin, bir kurumun, bir kişinin veya fikrin kimliği belli sorumlusunca tarifesi önceden belirlenmiş bir bedel ödenerek kitle iletişim araçları ile kamuoyuna olumlu bir biçimde tanıtıp benimsetilmesidir.
  • Bir malın, bir hizmetin veya bir fikrin bedeli verilerek ve bedelinin kimin tarafından ödendiği anlaşılacak biçimde yapılan ve yüz yüze satış (kişisel satış) dışında kalan tanıtım etkinlikleridir.
  • Tüketicileri veya alıcıları bir mal veya markanın varlığı hakkında bilgilendirmek ve tüketici veya alıcıların ilgili malı, markayı, hizmeti veya kurumu tercih etmesini sağlamak amacıyla göze ve / veya kulağa hitap eden mesajların hazırlanması ve bu mesajların ücretli olarak reklam araçları aracılığıyla iletilmesidir.

Ürün tanıtımı öncelikle bir pazarlama yaklaşımıdır ve bir ürünü belirli pazar segmentlerinde kullanılabilir kılmak için planlı bir girişimdir. Ürünün niteliğine, pazar dinamiklerine, yasal gerekliliklere ve diğer ekonomik ve sosyal kısıtlamalara bağlı olarak ürün tanıtım süreci değişebilir.

 

Örneğin, bir yazılım geliştirme şirketi, komple çözümü başlatmadan önce beta sürümü aracılığıyla yeni bir ürün sunabilir. Bu, şirketin değerli kullanıcı geri bildirimleri edinmesini ve tüm lansmandan önce hataları ve hataları düzeltmesini sağlar.

Ürün tanıtımı yapmak için geleneksel yollar kullanılabildiği gibi dijital yöntemler de kullanılabilir. Eğer yapılan tanıtımın ulaşılabilecek maksimum yoğunluktaki tüketici kitlesine ulaşması isteniyorsa, bu durumda tercih edilmesi gereken yöntem kesinlikle dijital tanıtım yöntemlerinin kullanılmasıdır.   Geleneksel yöntemlerin hiç birisi ile dijital pazarlama yöntemi kullanıldığı zamanki kadar fazla kişiye aynı zaman diliminde ulaşılması mümkün değildir. Ayrıca dijital yöntemlerle pazarlama yapılması     geleneksel yöntemler göre çok daha da ucuza mal olmaktadır.

Daha açık söylemek gerekirse pazarlama konusunda çalışma yapmak isteyen bir firmanın pazarlama stratejisinin önemli bir kısmını dijital ortamdan yürütmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Tanıtımı yapılması istenen ürünün satışı ister B2B isterse B2C olsun dijital pazarlama yöntemleri kullanılarak çevrimiçi varlığınızı büyütebiliyoruz. Bunun sonucu da daha fazla geri dönüş almak ve daha fazla satış yapmanız olabilir. Dijital pazarlama yöntemleri ile ürünün daha geniş bir kitleye daha fazla görünmesi sağlanır. Eğer pazarlama çalışmaları iyi düşünülmedi ise istenen sonucun elde edilmesi çok zordur. Dijital reklamlar oluşturmak ve bunları uygulamaya sokmanın en iyi yollarını sizin için araştırarak hayata geçiriyoruz.  

Son dönemlerde internet üzerinden E-Ticaret yapan firmaların daha çok tercih ettiği fotoğraf çekim yöntemidir. Genellikle giyim, takı , kozmetik ürünler , ev aletleri gibi ürünlerin stüdyo ortamında çekilen fotoğraf türüdür.

Ürünlerinizi müşterileriniz için daha rahat görünür olması için yapılan fotoğraf çekim işlemidir. Web siteniz ya da sosyal medya hesaplarınız üzerinden ürünlerinizin kitlenize ulaşması için yapılmaktadır. Profesyonel çekim stüdyomuzda ürünlerinizin çekimini gerçekleştirebileceğimiz gibi ürün miktarınızın çokluğu ya da sizler için uygun olan mekanlarınızda da çekimi gerçekleştirebilmekteyiz.

İletişime Geçin

+90 507 505 36 85

softsosyalmedya@gmail.com
Copyright 2022 Soft Media